Negyven felett az edzés

Hiába karcoljuk a bé oldalt, akkor is zúzunk!

Fürgyé' le!

2018. június 08. 15:09 - Einarr

Rettenetes műhelytitkot szeretnék feltárni mindazok előtt, akik nem járnak rendszeresen valamilyen edzőterembe. Egy olyan jelenségről lesz szó, melybe gyengébb idegzetűek jobb, ha nem gondolnak bele. 

Ha úgy vesszük, a szóban forgó jelenség valahol kimeríti a környezetszennyezés fogalmát. Embertársaid érdekében remélem, te nem tartozol azon edzőterem látogatók közé akik...

Akik rendszeresen hanyagolják a zuhanyzó használatát edzés után. 

Most tekintsünk el azoktól az elszigetelt esetektől, amikor tényleg van felmentés a tusolás alól. Mert mondjuk két perce laksz és otthon letusolsz. Vagy messzebb laksz, de a teremből egyenesen a kocsiba szállsz, onnan meg egyenesen hazamész. Vagy mondjuk mert... Nem, más nemigen jut eszembe (mondjuk én pont 3 perc alatt érek haza a teremből, mégsem hagyom ki soha a zuhanyt, de biztos én vagyok túl piperkőc...)

Mondjuk ki: ha nem zuhanyzol le edzés után, és utána emberek közé mész, netán egész nap munkában, suliban pácolod tovább magad, vagy mondjuk elmész moziba délutáni edzés után és mindössze pár spricc dezodorral rendezed le a "fürdést", az két dolgot jelenthet:

1) Nem izzadtál meg egyáltalán, így nem jelentesz különösebb veszélyt a környezetedre edzés után - ez esetben van rá esély, hogy tinglitangli edzést nyomsz.

2) Egyszerűen igénytelen vagy magadra és a környezetedre egyaránt. Biztos vannak férfiak, akik szerint ez tökös dolog, de igazából nem az. Ettől nem tökös, hanem egyszerűen büdös leszel.

Elárulok egy titkot: az izzadt testre fújt dezodor NEM semlegesíti a testszagot. Lehet, hogy te nem érzed, de ha megizzadtál, akkor utána dezodor ide vagy oda, igenis árulkodik rólad a mosdatlanság, ami nem lenne baj, csakhogy ezzel másoknak okozol kellemetlen perceket. Pláne most, hogy jön a nyár.

A legriasztóbb a dologban az, a zuhanyzó hanyagolása egyáltalán nem csak a férfi öltözőkben fellelhető jelenség. Én nemigen fordulok meg a női öltözőkben, de a híreket azért hallom, és ma pl mikor délelőtt 11-kor végeztünk az edzéssel (és 8-tól már nyitva volt a terem), a női öltözőben csontszáraz volt a zuhanyzó, a szerelmem volt az első vendég, aki használta azt (pedig rajta kívül volt vagy féltucat hölgy a teremben, amikor mi odaértünk). Számomra nehezen feldolgozható, hogy a nők mindenféle zuhanyzás nélkül (persze, tisztelet a kivételnek) feldobnak edzés után egy kis sminket, egy kis hajtupír, egy kis dezodor, kis szépítkezés, és indulhat a nap... Brrr... Hölgyeim... Erre nemigen van mentség, hacsak nem a fent említett, "teremből ki, egyenesen haza" verzió lép életbe edzés után. De nekem nem életszerű, hogy az esetek többségében ez lenne a helyzet.

budoscsaj.gif

Az a durva, hogy ez nem teremspecifikus. Nem lehet mondani, hogy egy eldugottabb, "underground" teremben jellemző, de az elit termek azok mások lennének. Nem basszus, ez MINDENHOL így megy. Csak azt nem értem, hogy ha valaki rendesen edz, megizzad, az hogy a picsába képes utána kényelmesen létezni az elméletileg tiszta ruhájában egész nap, és hogy nem gondol bele, hogy ez tulajdonképpen színtiszta igénytelenség, semmi más. Ennyire macerás lenne a zuhanyzó használata? Ennyire félünk a lábgombától? Ennyire szégyenlősek vagyunk? Komolyan nem értem, mi akadálya van a 21. században, békeidőben, egy nagyjából civilizált országban, civilizált edzőtermekben annak, hogy az ember lemossa magáról a mocskot. 

Update: a párom a cikk megírását követő napon jól megkapta a magáét a női öltözőben, hogy hogy mer ott zuhanyozni (egy tiszta, rendezett edzőteremről beszélünk), mert ez maga a fertő - a végén még ő érezte magát szarul, pedig a két másik hölgy némi kis törülközős dörgölődzést követően indult neki a napjának, ami szerintem sokkal gázosabb történet... Oké, biztos hajlam kérdése is, hogy ki kap akárhol lábgombát. De azon nem értem, miért kell szörnyülködni, hogy valaki nem akarja a napját büdösen tölteni. Ja, ma extra páratartalom és hőmérséklet volt a teremben, szóval igazán nem értem, hogy lehetett egyáltalán kibírni zuhany nélkül edzés után.

Túlreagálom? Lehet. Engem tulajdonképpen amióta nem BKV-zom, nemigen zavar az ilyesmi, mert nem kerülök közel ehhez. Mondhatnám, hogy tőlem aztán az lesz büdös, aki csak akar. Én egyszerűen csak nem értem a dolgot. Legrosszabb esetben megint elküldenek egy páran az anyámba :))))

Ezt már csak az tudja tetézni, amikor valaki MÁR büdösen érkezik a terembe, de az már egy teljesen más téma....

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://40felettazedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr8613990238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.09. 09:20:58

Jobb otthon tisztálkodni, mint az edzőterem mocskos közfürdőjében.

Burgermeister 2018.06.09. 10:23:12

Van aki otthon furdik. Eleg sok konditeremben borzamas peneszes allapotok uralkodnak.
Kivetelek persze vannak. En is inkabb itthon tisztalkodom. A gym 10 perc gyalog.

Einarr 2018.06.09. 10:28:06

@Burgermeister: Ez teljesen rendben van, főleg ha okádék a zuhanyzó a teremben. Nekem az a science fiction, mikor egy reggeli edzés után szemmel láthatóan a teremből indul a nap, és úgy marad ki a fürdés...

CSOKKI MÁLNA 2018.06.09. 10:29:40

@maxval balcán bircaman: Ha közel laksz. Viszont ha mondjuk fél órát kell buszoznod, akkor miért terhelnéd testszagoddal utastársaidat?

blaubner 2018.06.09. 11:13:26

nem tudom, hogy túlreagálod-e, nekem egyszerűen más a tapasztalatom. több teremben jártam, járok rendszeresen az elmúlt 15 évben (buda és pest egyaránt), nekem inkább az volt a probléma, hogy csúcsidőben folyamatosan foglaltak a zuhanyzók. a férfiben, a női öltözőket nem ismerem.

biztos mindnehol vannak olyanok, akik utálják a fürdést, de a tömeges nem zuhanyzás nem tűnt fel. ugyanakkor pl. este, munkautáni kondinál szvsz teljesen életszerű, hgoy pl. nem a teremben zuhanyzok, és veszem vissza az egész napi izzadt ruhámat, hanem hazamegyek, és öltözöm át fürdés után rögtön tiszta ruhába. mondjuk kocsival járok, BKV-vel én sem vállalnám be :-))

midnightcoder2 2018.06.09. 11:16:23

@pina noir: Ha egy órát buszozol, akkor a testépítő lesz a legkisebb bajod. Akkorra már jó eséllyel bekerül a képbe pár melós aki egész nap a napon hajtotta az igát, nem beszélve a hajléktalanokról, akik nem csak egy edzésnyi mínuszban vannak zuhanyozásügyileg.

lobaszopiatej 2018.06.09. 11:50:27

en imadom a budos csajokat is a terembe (sot...), csak jol nezzenek ki!

Destiny1995 2018.06.09. 12:00:25

Én ahova járok nagyon kulturált hely, szép öltöző, zuhanyzó sem hagy maga után kivetnivalót. Én kifejezetten imádok edzés után lezuhanyozni, mondhatni ez a fénypontja az egésznek :D Nálunk 4 zuhanyzó van, ebből most pont kettő nem üzemel így maradt csak 2 zuhanyzó, ami mindig üres, kb csak egyszer volt, amikor úgy mentem, hogy az egyikbe volt egy másik lány is, és komolyan meg is ijedtem, annyira meglepő látvány volt :D pedig változó, hogy milyen időben megyek kondiba, ha többen vannak az öltözőbe, ha kevesen, mindig üres a zuhany :/ mondjuk ennek én csak örülök, mert legalább nem kell várni.

Zionnépe 2018.06.09. 12:10:07

+1 A "közzuhanyt" kihagyóknak. Nem tudom a posztoló hogy van vele, de én utálok idegenek lábgombájával meg ki tudja milyen baromságaival együtt fürdeni.
Sajnos sikerült már elkapni vírusos tyúkszemet vagy mi a görcs volt a talpamra uszodában, azóta edzőteremben vagy uszodában meghagyom ezt az élvezetet másoknak.

@midnightcoder2: Igen valóban, millió más "forrásból eredő" szag is terjed a tömegközlekedésen.

És egy kis stift vagy dezodor azért segít a szagokon, pláne ha le is cseréli azonnal az ember a ruháját az edzés után.

khell 2018.06.09. 12:20:21

Nekem van egy gagyi 900 ft-os kinai papucs az edzőruhám mellett, abban tusolok, mezitláb nem lépek a földre sem az öltözőben, sem a tusolóban. Nem értem a problémát.

Void Bunkoid 2018.06.09. 12:20:57

Mossa az, aki lusta vakarni! :)))

]{udarauszkasz 2018.06.09. 14:46:11

@maxval balcán bircaman: "Jobb otthon tisztálkodni, mint az edzőterem mocskos közfürdőjében. "
Na, latod ebben egyetertunk. Habar en uszodaba jaram regebben.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2018.06.09. 15:27:35

Szerintem a többség szégyenlősségből, de még inkább higiéniai okokból inkább hazamegy zuhanyozni. De lehet, hogy csak én vagyok túl optimista, az biztos, hogy hiperigénytelen, aki szétedzi magát és utána nekiindul a napjának...

CSOKKI MÁLNA 2018.06.09. 16:12:19

@midnightcoder2: Fél órát írtam ,nem egy órát.Másrészt azért mert valaki melózik, még nem kell büdösen hazamenni. A munkahely biztosítson tusolási lehetőséget. A hajléktalanokat meg fel sem engedik az első ajtózás miatt. Évek óta nem láttam azon a járaton, amelyiken utazni szoktam.
Ha valaki 1-2 órát intenzíven mozog egy konditeremben ,akkor lesz szíves tisztálkodni utána,ha erre adott a lehetőség már ha civilizált emberi lénynek tartja magát..

Hajdú Peter 2018.06.09. 16:19:33

A noi oltozobe, en is szivesebben mennek zuhanyozni..

midnightcoder2 2018.06.09. 16:22:01

@pina noir: Nem tudom, az 1-es és a 28/62 villamoson amin napi szinten utazok, bizony az arra előforduló fizikai melósok általában nem zuhanyozás után és tiszta ruhában közlekednek, hanem kb. úgy ahogy kiestek a melóból. És bizony az erősen illatozó hajléktalan sem annyira ritka látvány. A kisebb, helyi buszok valóban elöl felszállósok, de a nagyobbak, Pl. a 9-es busz bizony már nem.

blöff 2018.06.09. 18:55:25

Talán pont azt nem szeretik sokan h ott tülekedik a koszos zuhanyzóban mindenki, egymást méregetve. Nem lehet h ez a méregetés talán a szégyellősebbek számára kellemetlen? Vagy mindig csak az exhibicionizmus a norma?

CSOKKI MÁLNA 2018.06.09. 19:48:41

@midnightcoder2: Ettől még nem szívesen úsznék a saját 1-2 órás verejtékemben útban hazáig, ahol esetleg még a szomszédba vagy más ismerősbe is beleakadhatok útközben.
Attól pedig ,hogy bűzölgő emberek vannak a tömegközlekedésen még nem szeretnék hozzájuk hasonlóvá válni.

gigabursch 2018.06.10. 09:05:48

A női öltözönél már csak a női wc-k igénytelenebbek, büdösebbek és ótvarabbak.

putris72 2018.06.10. 09:21:09

Sajnos ez nem csak a konditeremben van így! A melóhelyen bár biztosítva van a tusolási lehetőség,és minden műszakban takarítva ,fertőtlenítve van,mégis 30 év alatt nem használja senki!Nagyon kevés fiatal használja! 30 év felet már annál inkább! Én nem tudnám elviselni,hogy úgy megyek haza,hogy nem tusolok le! Mivel egy ipari parkban dolgozok,és busszal járok el lehet képzelni az az oroszlánszagot ami sokszor a buszokon van!

Indriq 2018.06.10. 10:50:42

@Zionnépe: +1 a mezítláb végigcsámpázó retardáltak olyan pöpec lábgombákat tudnak otthagyni. Hogy a papucsban zuhanyzás is kevés hozzá.
Szerencsére 5 percre lakom az edzőteremtől.

Kalocsai Tamás 2018.06.10. 11:13:03

Edzőterembe nem járok, de van egy másik hely, ahol - szerintem - a probléma még durvább... Nevezetesen az uszoda. Sajnos nagyon sok helyen tapasztaltam, hogy az uszodavendégeknek eszébe sincs az úszás előtt (!) használni a zuhanyzót. Egyszerűen gusztustalanok a honfitársaink... Az átlag honfitárs hajlamos azt hinni, hogy ha 20 ezret költ egy parfümre és 3-5 méteres illatcsóvát húz maga után a nyílt utcán is, akkor az egyenlő azzal, hogy ő ápolt.

_B_ 2018.06.10. 11:53:37

akkor tusolok a teremben, ha utána nem tudok máshol.
persze csakis papucsban, de az öltözőben sem lépek a földre.
ha haza megyek vagy melóba edzés után (bicajjal) akkor ott zuhanyzok.

CSOKKI MÁLNA 2018.06.13. 13:42:16

@_B_: Tudtad, hogy az emberek 90 %-ában megtalálható a gennyes agyhártyagyulladást okozó meningococcus, valamint a nyirokmirigy rákot okozó Epstein-Barr vírus?Benned is..

_B_ 2018.06.20. 16:28:41

@pina noir: he? ez most hogy jön ide?
süti beállítások módosítása